Гриби-омани
Дуже часто у всім відомих їстівних грибів є "насправжні" брати-близнюки. У яких саме та як не потрапити в оману - читайте далі.
1.Хибна лисичка
У деяких джерелах цей гриб зараховують до їстівних низької якості. Однак, іноді у людей після споживання виникає незначне шлунково-кишкове
1.Хибна лисичка
У деяких джерелах цей гриб зараховують до їстівних низької якості. Однак, іноді у людей після споживання виникає незначне шлунково-кишкове
2.Несправжні опеньки
Від осінніх несправжні опеньки відрізнити легко. У
них немає кілець на ніжці. Безпеку вживання в їжу досі не довели. Тому радимо
остерігатися та не ризикувати.
3.Сироїжка "пекучо-їдка"
Гриб неїстівний через гіркий смак. Зарубіжні фахівці
вважають його слабо отруйним. Він викликає порушення роботи шлунково-кишкового
тракту.
Як відрізнити? Край капелюшка ребристий, тупий,
м'якоть біла, під шкіркою рожева, ламка, з дуже гострим, гірким смаком та
фруктовим запахом.
4.Жовчний гриб
Це неїстівний двійник білого гриба, від
якого відрізняється гірким смаком м'якоті, рожевими порами і наявністю чорної
сітки на ніжці.
Існує різновид цього гриба з приємною на
смак м'якоттю - жовтий жовчний гриб, який росте на лісових галявинах,
відрізняється більш світлою шапкою і майже гладкою ніжкою. Жовчний гриб також можна
сплутати з підберезником.
Поширений на Поліссі та в
лісостепу. Росте у хвойних лісах з червня по листопад
Коментарі
Дописати коментар