Гриби-омани

Дуже часто у всім відомих їстівних грибів є "насправжні" брати-близнюки. У яких саме та як не потрапити в оману - читайте далі.


1. Хибна лисичка
Результат пошуку зображень за запитом "хибна лисичка"
У деяких джерелах цей гриб зараховують до їстівних низької якості. Однак, іноді у людей після споживання виникає незначне шлунково-кишкове 


2.Несправжні опеньки

Від осінніх несправжні опеньки відрізнити легко. У них немає кілець на ніжці. Безпеку вживання в їжу досі не довели. Тому радимо остерігатися та не ризикувати.
Результат пошуку зображень за запитом "несправжні опеньки"

3.Сироїжка "пекучо-їдка"
Гриб неїстівний через гіркий смак. Зарубіжні фахівці вважають його слабо отруйним. Він викликає порушення роботи шлунково-кишкового тракту.
Результат пошуку зображень за запитом "сироїжка пекучо-їдка"
Як відрізнити? Край капелюшка ребристий, тупий, м'якоть біла, під шкіркою рожева, ламка, з дуже гострим, гірким смаком та фруктовим запахом.

4.Жовчний гриб
Це неїстівний двійник білого гриба, від якого відрізняється гірким смаком м'якоті, рожевими порами і наявністю чорної сітки на ніжці.
Результат пошуку зображень за запитом "жовчний гриб"
Існує різновид цього гриба з приємною на смак м'якоттю - жовтий жовчний гриб, який росте на лісових галявинах, відрізняється більш світлою шапкою і майже гладкою ніжкою. Жовчний гриб також можна сплутати з підберезником.
Поширений на Поліссі та в лісостепу. Росте у хвойних лісах з червня по листопад

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Отруйні гриби

Їстівні гриби

Гриби-омани