Гриби-омани
Дуже часто у всім відомих їстівних грибів є
"насправжні" брати-близнюки. У яких саме та як не потрапити в оману -
читайте далі.
1. Хибна лисичка
У деяких джерелах цей гриб зараховують до їстівних низької якості. Однак, іноді
у людей після споживання виникає незначне шлунково-кишкове
2.Несправжні опеньки
Від осінніх несправжні опеньки відрізнити легко. У них немає кілець на ніжці. Безпеку вживання в їжу досі не довели. Тому радимо остерігатися та не ризикувати.
3.Сироїжка "пекучо-їдка"
Гриб неїстівний через гіркий смак. Зарубіжні фахівці вважають його слабо
отруйним. Він викликає порушення роботи шлунково-кишкового тракту.
Як відрізнити? Край капелюшка ребристий, тупий, м'якоть
біла, під шкіркою рожева, ламка, з дуже гострим, гірким смаком та фруктовим
запахом.
4.Жовчний гриб
Це неїстівний двійник білого гриба, від якого відрізняється гірким смаком
м'якоті, рожевими порами і наявністю чорної сітки на ніжці.
Існує різновид цього гриба з приємною на смак м'якоттю -
жовтий жовчний гриб, який росте на лісових галявинах, відрізняється більш
світлою шапкою і майже гладкою ніжкою. Жовчний гриб також можна сплутати з
підберезником.
Поширений на Поліссі та в лісостепу. Росте у хвойних лісах з
червня по листопад
Коментарі
Дописати коментар